Jdi na obsah Jdi na menu
 


27. 12. 2008

Ajax Amsterdam - die simulanten bande

Zápas s Ajaxem se sice konal teprve nedávno, ale jako by už zmizel v propadlišti dějin. V podstatě o nic nešlo, Slavii tedy pouze o radost ze hry, případně výsledku a z koeficientu, Ajaxu o "lepší" výchozí pozici a o pomstu. Ačkoliv hráči Ajaxu neoplývali zákeřnou hrou, jejich hra nebyla ani zdaleka v rámci hry fair play. Jejich simulování bylo do nebes volající, ale zato s míčem nepředvedli téměř nic. Slavii tedy stačilo málo. Hráči v červenobílém hrálli dobře, nechybovali, a tak až do samého konce drželi vedení 2:1. Ani estonský rozhodčí nijak zvlášť Ajaxu nepřipískával, takže byli hráči kdysi slavného a silného klubu bezradní.
Nejdůležitější a nejspornější moment přišel v nastaveném čase. Luis Suárez, který vytrvale padal po celý zápas, zřetelně nafilmoval pád v pokutovém území. Vypadalo to sice komicky, ale estonský rozhodčí pískl penaltu. Ačkoliv se hráči Ajaxu radovali jako kdyby vyhráli Ligu mistrů, potvrdili, že nejsou kvalitním týmem. Slavia je předtím dvakrát porazila a nebýt vymyšlené penalty, zvítězila by i potřetí. Ajaxu se tak nepovedla pomsta. A nejen, že nezvítězili, ale byly evidentně horším týmem. V nedávné minulosti v pohárových zápasech projeli, co se dalo. S týmem FC Kodaň vypadli v předkole LM, další rok se Slavií a hned nato je pokořilo i Dinamo Záhřeb.

A poučení? Za simulování by se měla udělovat rovnou červená karta, tím spíše, jde-li o úmysl oklamat rozhodčího a vysloužit si penaltu nebo přímý kop z blízké vzdálenosti. Faul je prostě faul, ale simulování je podvod. Tak jako za pěstí do obličeje se červená karta udělovat musí, musí se udělovat i za simulování. Byl by to tak nejspíše konec fotbalové kariéry pro Luise Suáreze, který asi nic než padat jiného neumí.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář