Jdi na obsah Jdi na menu
 


15. 11. 2007

Kdo nominuje hráče do reprezentace?

V online rozhovoru s Karlem Jarolímem pro http://ww.slavia.cz zazněla otázka: "Kdo nominuje do naší reprezentace: Brückner nebo Košťál? Pořád mi to vrtá hlavou."

"Otázku po mně nechtějte odpovídat," napsal na to slávistický trenér. Každému je totiž divné, proč je ta nominace pokaždé tak divná. Karel Brückner už možná a doufejme zjistil, že někteří hráči nemůžou hrát za reprezentaci až do důchodového věku. Přibyla nová jména.... Ale podívejme se blíže, Milan Baroš hraje za reprezentaci, přestože v Lyonu vůbec nehraje. Pozvánka do reprezentace by měla být zasloužená, ovšem pan Brückner to vidí jinak. Chce pozvánkou do reprezentace zvýšit naději, že Barošova prestiž neklesne. Podle jeho slov, chce barošovi pomoci. Potřebuje ale Milan Baroš pomoc na úkor naší reprezentace? Proč si nevybojuje místo v Lyonu svými výkony tam?

Dalším důležitým věkem je stáří hráčů. Hrají nejen pořád ti samí, ale pořád ti samí staří hráči. Jak je možné, že jsme měli na MS nejstarší tým? S tak vysokým věkem je běžné, že hráči už nejsou tak rychlí, že se často zraňují. Když se zraní Koller, Brückner téměř pláče. A pak se ještě ukáže, že naši mladíci jsou málo zkušení a nemají v Evropě prestiž. Podívejte se, jak se dařilo nováčkům hned, co do reprezentace přišli: Marek Kulič, David Lafata, dále nenápadný Libor Sionko je ezi starci rychlíkem. Přestože reprezentace do 20 let získala stříbrnou medaili, nic to nezměnilo.

Přesto e sestava našeho týmu jaksi podivná. Jak je možné, že ylo nominováno tolik sparťanů? Kadlec, Kladrubský, Pospěch, Kulič, Blažek? Jak je možné, že za Slavii, vedoucího týmu, účastníka Ligy Mistrů, je nominován jeden hráč (Pudil, který je navíc na hostování z Liberce)? Přestože 6 hráčů Slavie (Necid, Švec, Suchý, Gebre Selassie, Diviš, Dočkal) hraje za tým do 21 let (resp. 19). Je to s podivem, když Tijany Belaid, hrající za B tým, hraje za Tunisko v základní sestavě a Matej Krajčík ze Slovensko. Zranění Dušan Švento a Martin Latka jsou také tradičními reprezentanty. Košťál neskrývá svou podporu Spartě, je mocný. Nechce tedy zvýšit cenu fotbalistů Sparty? Snad nikdo nevěří odpovědím typu: "tito hráči se nám nehodí do koncepce."

Snad nikdo se nediví, že Košťál postaví Spartě zadarmo stadion, ani že Slavii ani negratuloval k postupu do Ligy mistrů.

Nevím, jak vy, ale já v zápase Sparta - Slovensko, fandím Slovensku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

děkuji

PoKy (admin), 18. 11. 2007 17:10

No snažím se zpracovávat vlastní postřehy :-)

Hezky

Adrian Šarman, 18. 11. 2007 14:29

Tadle stránka se mi začíná hodně líbit.