Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. 11. 2007

Proč máme nový hokejový znak?

Jistě víte, že Slavia změnila svou image. Nejradikálnějším krokem byla změna loga. Místo původního znaku nahradilo logo se lvem v srdci:

Obrazek

Ano, ta paleta, která obklopuje lva, to má být srdce. Má symbolizovat vztah Slavie s fanoušky a to, že nynější hokejová Slavia nesází na hvězdy, ale na týmového ducha. Lev je ve znaku proto, že Slavia ve dvacátých letech půjčovala své dresy reprezentaci.

Ovšem nemohu se zbavit dojmu, že důvod je trochu jiný. Klub přiznává, že jim dělal velké starosti maskot. Neměli kostým, do kterého by nebohého človíčka navlékli. Proto museli nacpat do nového znaku Slavie nějaké zvíře, aby Slavia měla konečně svého maskota. Upřímně řečeno - že Slavia kdysi půjčila dresy reprezentaci, o tom dnes nikdo ani neví. Zkuste se kohokoliv zeptat.

Proč to srdce? Jednak si vedení chce vyžehlit fakt, že loni se o fanoušky zrovna dvakrát nestaralo, a pak chce diváky připravit na to, že vlivem finanční situace hvězd ubude a nezbyde, než hrát týmově. Jak je vidět, nehrát na hvězy se vyplácí.

A proč Slavia vlastně změnila znak? Jednak je jasné, že vedení vzhlíží k NHL. Na Vladimíru Růžičkovi je vidět, že chce být jako klub v NHL. Halu na styl NHL už má, znak už teď taky. Dokonce i ten související maskot se vyřešil. Další věcí typickou pro NHL je rodinka s dětmi, která se jde podívat na hokej. Utratí tam spousta peněz za popcorn, hotdog a colu... přesně taková začíná být Slavia. Snaží se nalákat hlavně rodiny. A dalším důvodem, neméně důležitým, je nalákání i Slávistů "srdcařů", tedy těch, kteří mají nejradši červenou a bílou. Ve starém znaku bylo prostě moc modré barvy.

Konečně si vedení klubu si uvědomilo, že je třeba se o fanoušky starat. Sice to bylo v době, kdy vlivem prázdné Sazka Arény už to bylo s penězi opravdu zlé, ale aspoň, že něco se děje.

zdroj: http://www.hc-slavia.cz/clanek.asp?id=2939

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář