Jdi na obsah Jdi na menu
 


Takže pro ty, kteří vůbec neví, o čem je řeč... Vysoká škola ekonomická má jeden komplex v Jindřichově Hradci (Fakulta managementu) a dalších pět fakult na dvou mísech v Praze - na Žižkově (náměstí Winstona Churchilla) a v Kunraticích, tj. na Jižním Městě.

O čem mohli slyšet i nezasvěcení? Asi o volbě rektora, kterou vyhrál Richard Hindls, spíše ale o jeho kandidatuře za ČSSD. Pak snad ještě krátká příhoda o Lordu Hoven.

Co už je známo spíš jen mezi studenty, je například nebývale zoufalý systém ISIS, který měl sloužit k zápisu bakalářských zkoušek a k registraci. Díky němu např. nebylo možné si zapsat během jednoho zkouškového období bakalářské zkoušky přes počítač.

Ještě nápadnější byla výstavba tzv. Rajské budovy, která prý kvůli nebývalému množství chyb stála místo 400 milionů o 300 milionů více (tedy údajně). Každý slyšel něco jiného.

A na Národohospodářské fakultě:

Další událostí je hon na plagiátory, který vyústil v poslání 39 seminárních prací (!!!) z předmětu 5EN305 před disciplninární komisi (http://nf.vse.cz/download/disciplinarni_komise/zapisy/zapis071113.pdf) a k sestavení antidisciplinární komise.

Další novinkou (i když "starší novinkou") je přechod na "eurokredity" a tzv. "kupčení" s kredity.

Také změna názvu fakulty (místo Fakulta Národohospodářská je to Národohospodářská fakulta) a jejího loga, změna proděkana pro pedagogiku (místo Miroslava Svobody Dan Šťastný). Z toho, co stojí za řeč, snad už jen "spor" o katedru ekonomie, spojení katedry hospodářské politiky a katedry sociální politiky a vytvoření katedry institucionální ekonomie. Je toho dost a dost, zatím jen velmi stručně.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář