Jdi na obsah Jdi na menu
 


17. 12. 2007

Rohatí dinosauři

Ceratopsidae, česky "rohaté tváře", pochází z řeckého kerat (roh) a ops (tvář), patří mezi ptakopánvé dinosaury svrchní křídy, žijících na území Severní Ameriky a Asie.

ObrazekVšichni ceratopsidi byli čtyřnozí, nikdy nechodili po dvou nohách,  a vymřeli na konci křídy, před 65 miliony let. Byli býložravci, měli tedy jakýsi zobák, podobně jako draví ptáci. Dalším společným rysem je (obvykle vysoký) límec, který je součástí lebky, ale je dutý. To znamená, že byl sice lehký, ale zároveň musel jít snadno protrhnout (pokud byl potažen kůží, jak se předpokládá). Tento límec dělal tyto dinosaury opticky větší. Pokud navíc kroutil hlavou doleva a doprava, svými rohy mohl způsobit zranění, pokud bylo protivníků více a útočili z boku. Předpokládá se, že límec byl barevný, možná s jakousi kresbou, která mohla sloužit jako identifikace, mohl také vábit samičky.

Pravděpodobně žili ve stádech, dále je možné, že bránili mláďata tím stylem, že se postavily dokola, nepříteli nastavily své štíty, přičemž mláďata zůstala uvnitř tohoto kruhu.

Tyto vyspělé zbraně a obranné schopnosti musely mít svůj dobrý důvod. Ceratopsidi byli velcí a museli se bránit i takovým predátorům, jakým byl Tyranosaurus.

_______________________________________________________

Mezi nejstarší zástupce patřil Protoceratops (viz obrázky dole, zdroj: http://library.thinkquest.org/C0128701/Pictures/protoceratops.jpg a http://www.gondwanastudios.com/info/pro.htm) z oblasti pouště Gobi, kde byla nalezena spousta památek po tomto dinosaurovi, včetně vajec a zárodků. ObrazekŽil ve svrchní křídě, před 80 mil. lety. Byl velmi malý (kolem 2 m dlouhý) a neměl žádné rohy. Žil ve skupinkách, živil se různými výhonky a vejce zahrabával do písku. Velmi známá je fosilie zachycující boj protoceratopse s velociraptorem. Zřejmě byli náhle zasypáni přímo uprostřed souboje.

Obrazek

_____________________________________________

ObrazekV Číně ovšem objevili zástupce teprve ze samého počátku Křídy, před 140 miliony lety tedy měl žít jistý Chaoyangsaurus yangi (obrázek: http://internt.nhm.ac.uk/jdsml/nature-online/dino-directory). Byl nalezen roku 1999.

Obrazek

__________________________________________

Dalším objevem byl Yinlong downsi (obrázek: http://stat.ameba.jp/user_images/47/94/10006948877_s.jpg), který byl ještě o 20 milionů let Obrazekstarší. Měřil sotva metr dvacet a na výšku přes metr. Neměl límec ani rohy, byl to tedy ještě trpaslík bez výzbroje.

______________________________________________________

Psittacosaurus byl jedním z prvních ceratopsidů. Tedy spíš jejich předkem. Neměl ještě žádný límec ani rohy a na první pohled se podobá svým "vnukům" jen mmohutným "papouščím" zobákem. I jeho jméno Obrazekznamená "papouščí ještěr". (Obrázek ze serveru: http://dinonews.net/index/psittacosaurus.php) Byl jen 2 m dlouhý a vážil asi 20 kg. Žil před 135 až 105 mil. lety. Byl nalezen v Číně, Mongolsku, Rusku a Thajsku. Dokázal zřejmě běhat po dvou, dokonce zřejmě dával přednost této chůzi. Byl býložravec. Psittacosaurusů je také známo největší počet druhů ze všech dinosaurů. Z tohoto rodu jich je známo 9 až 11 druhů. 5

__________________________________________________

K asijské větvi patří i Microceratops neboli Microceratus ("malý roháč") z Mongolska. Měřil jen kolem 80 cm, byl tedy jedním z nejmenších ceratopsidů. Je to velice raný příbuzný protoceratopse, měl ale mnohem menší límec a běhal bipedně po zadních štíhlých nohách, takže se pohyboval velmi rychle a mrštně.

______________________________________________

Postupně ovšem začal rychlý rozvoj těchto dinosaurů, a to v Severní Americe. Kdo ví, proč tomu tak bylo, ale v Asii se tento "boom" nekonal. Vyvíjeli se, měly různé rohy, límce, byli velcí a mohutní, se silnou kůží. Nálezy z doby před 76 miliony let již jasně dokazují, že se ceratopsidi rozdělili do dvou odlišných skupin. "Podle tvaru a velikosti kostěného límce a rozmístění a velikosti rohů na hlavě dnes známe rohaté dinosaury s límcem krátkým a límcem dlouhým. Ti s krátkým límcem (Centrsaurinae) mají dlouhý nosní roh a krátké rohy nadočnicové, u těch s dlouhým límcem (Chasmosauridae) je tomu přesně naopak."1 Prohlédněte si rozmanitost "rohatých" dinosaurů:

____________________________________________________________

Nejznámějšími zástupci je rod Triceratops ze západu Severní Ameriky, kde se vyskytoval velmi hojně. Jeho jméno znamená v překladu "třírohá tvář", objeven byl roku 1889. Je největší známý ceratopsid (výška 2,7 m, délka 9 m, hmotnost 7 až 10 tun). Na tváři měl tři dlouhé rohy, krátký límec, ale plný. To je mezi ceratopsidy naprosto vyjjímečné, obvykle bývá (jak je již výše uvedeno) dutý. I přesto patří do skupiny mezi dinosaury s dlouhým límcem. Patřil mezi poslední dinosaury vůbec.

Obrazek

Obrazek






____________________________________________________

Dalším zajímavým členem této rodiny byl Chasmosaurus ("jámový ještěr")(viz obrázek níže, vlastní tvorba, olejová křída). Měřil kolem 5 až 6 metrů a vážil kolem 3 tun. Žil v období okolo 75 mil. let v Severní Americe, na severozápadě. Měl velmi dlouhý, dutý kostěný límec, Obrazekpo stranách s kostěnými výrůstky, tři rohy na tváři. "Rod Chasmosaurus patří mezi pár dinosaurů, u kterých známe i otisky kůže (mezi další patří například Microraptor, Carnotaurus, Edmontosaurus). Na základě těchto zkamenělin víme, že v kůži měl chasmosaurus velký počet malých kostěných hrbolů."2 Známe čtyři druhy chasmosaurů.


________________________________________________________

Velice elegantně působí dinosaurus s vysokým límcem, zvaný Torosaurus (obrázek pochází z: http://www.leute.server.de/frankmuster/T/Torosaurus1.jpg a http://www.dinosaurios.info/images/torosaurus-2.jpg)("děrovaný ještěr" kvůli velikým Obrazekdutinám v límci). Ze všech dinosaurů měl druhou největší lebku, vysoký a úzký kostěný štít. Byl dlouhý skoro 8 m a patřil k největším ceratopsidům.Byl nalezen roku 1891 ve ObrazekWyomingu, posléze byly nacházeny fosílie v oblasti ameriského severozápadu . "Se zajímavou (a dokonce veřejně publikovanou) teorií přišel Jack Horner, když označil Torosaura za synonymum Triceratopse s tím, že Torosaurus v podstatě představuje dospělou verzi jednoho z pohlavních „morfů“ svého slavnějšího příbuzného. Horner přitom poukazuje na fakt, že nebyli nalezeni žádní mladí jedinci Torosaura a že zhruba na 50% lebek mladých jedinců Triceratopse se vyskytují dvě tenké oblasti, jejichž umístění koresponduje s umístěním děr na límcích Torosaurů. Z toho vyvozuje závěr, že všichni jedinci Triceratopse měli do dosažení sexuální dospělosti scelené límce, zatímco po jejím dosažení se u jednoho z „morfů“ vyvinul delší límec jako znak sexuality, jehož velká hmotnost byla vyvážena otvory, které se vytvořily v kosti. Ačkoli tato teorie vysvětluje absenci nálezů mladých jedinců Torosaurů a rovněž rozdíly mezi límci mezi exempláři Triceratopse, není současnou paleontologickou komunitou z větší části přijímána." 3 Stejně jako ostatní ceratopsidi byl býložravec, měl "papouščí" zobák, který používal k drcení tuhých listů a větviček. Raritou je fakt, že byly nalezeny pouze lebky tohoto zvířete.

_________________________________________________________

Po zuby vyzbrojený Styracosaurus, neboli "ještěr s bodci" (viz obrázek níže, vlastní tvorba, tužka a vodovky, napravo obrázek z http://pravek.wz.cz/tvar/tvar.htm) musel být jen těžko k poražení.Obrazek

Obrazek

Žil před 84 až 71 mil. lety a byl dlouhý pře 5 metrů. Patřil k dinosaurům s krátkým límcem, měl však dlouhý roh na nose a další dlouhé rohy podél celého dutého límce. První nálezy jsou z Alberty z roku 1913 a Obrazek"podle studie
Gregoryho Paula a Pera Christiansena umožňovala stavba předních a zadních končetin Styracosaurovi i ostatním ceratopsidům rychlejší chůzi než dnešním slonům (některé odhady hovoří až o 32 km/h). Usuzují tak z objevených stop ceratopsidů, které nevykazují žádné známky roztažených předních končetin. Jako všichni ceratopsidi žil Styracosaurus ve velkých stádech, čemuž nasvědčují nálezy rozsáhlých hřbitovů s fosilními pozůstatky." 4

(obrázek lebky styracosaura převzat z:  http://www.dkimages.com/discover/previews/824/95022680.JPG)

____________________________________________

Známý je také Centrosaurus (obrázek ze zdroje: http://pravek.wz.cz/tvar/tvar.htmObrazek). Po něm se jmenuje celá skupina dinosaurů s krátkým límcem. Byl až 6 m dlouhý a vážil kolem 3 tun. Žil před 75 mil. lety a jeho fosílie jsou známy z Alberty. Měl jen jeden dlouhý roh a nad očnicemi krátké růžky. Byl hojný a i jeho stáda musela být početná. Na zachovaných fosiliích jsou patrné znaky pohavního dimorfismu, samci měli nejspíš vyšší lebku, límec a delší dopředu namířený roh.

___________________________________________________________

Pentaceratops, neboli "pětirohá tvář", žil před asi 75 miliony lety, kromě tří rohů na tvváři měl ještě dva pod očima, směřující dolů. Měřil kolem 8 metrů. (zdroje obrázků: http://www.weatherenthusiast.com/pics/museum/pentaceratops.jpg 

a http://www.pangeaworld.it/main/diziosauros.asp?chiave=Pentaceratops a http://www.snomnh.ou.edu/exhibits/ancientlife/images/Mesozoic/lo-Pentaceratops.gif) Byl jeden z největších ceratopsidů. Měl ze všech dinosaurů největší lebku - rekord je 3,1 metru!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek________________________

Albertaceratops "rohatá tvář z Alberty" byl popsán jako první roku 2007. Patří k certopsidům s krátkým límcem. (Obrázek pochází se zdroje: http://www.wildprehistory.org/index.php?option=com_content&task=view&id=48&Itemid=40 , který ho převzal ze stránek Royal Tyrrell Museum)

_______________________________________

Dalším zajímavým ceratopsidem byl Einiosaurus prosurvicornis, tedy "bizoní ještěr dopředu směřující roh". Žil na západě USA, nalezen byl v Montaně. Byl 5 až 6 m dlouhý. žil ve svrchní křídě (před 75 ml. let)

Obrazek

(http://www.nhm.ac.uk/resources/nature-online/life/dinosaurs/dino-directory/drawing/Einiosaurus.jpg)




_______________________________________________

Rohatých dinosaObrazekurů bylo v Severní Americe hodně. Anchiceratops "blízkorohá tvář" byl velmi podobný chasmosaurovi, měřil 4 až 6 m, žil ve svrchní křídě před 78 - 70 mil. lety.

(obrázek: http://www.ufonet.be/RESIMLER/dinozor/images/anchiceratops_jpg.jpg)



____________________________________________________


ObrazekAvaceratops "rohatá tvář Ava" (podle manželky objevitele) byl o něco menší, měl také menší skromnější kostěný límec a pouze jeden roh. Žil před 75 mil. lety. (obrázek: http://crimlaw.blogspot.com/Avaceratops%20lammersi.jpg)



______________________________________________

ObrazekLeptoceratops "drobná rohatá tvář" žil sice až ve svrchní křídě (před 68 - 65 mil. lety) na území západu Severní Ameriky, ale měl znaky blízké ranným ceratopsidům (např protoceratopse). Měřil jen do 2 m, byl tedy velmi malý, měl také velmi malý límec bez rohů. Měl kratší přední končetiny, zřejmě běhal po dvou. (obrázek: http://www.search4dinosaurs.com/Leptoceratops_gracilis_by_patriatyrannus.jpg)

__________________________________________________

ObrazekDiceratops byl podobný triceratopsovi, měl však jen dva rohy, ten na nose mu chyběl, navíc měl diceratops odlehčený límec velkými otvory, jak je typické pro ceratopsidy.(obrázek: http://www.ngdir.ir/SiteLinks/Kids/Image/diano-farsi/DICERATOPS2-ma.jpg)




Arrhinoceratops neboli "tvář bez rohu" byl velký ceratopsid s dvěma dlouhými rohy nad očima a malým rohem či spíše hrbolem nad nosem. Měl dva velké otvory nad límcem.

Montanaceratops "rohatec z Montany" byl spíše menší ze severoamerických ceratopsidů, měl menší límec a jen jeden menší roh nad nosem. Podobal se tedy trochu protoceratopsovi.

Brachyceratops "krátkorožec" byl menší ze severoamerických ceratopsidů. Zatím byly nalezeny jen fosilie mládďat, takže je možné, že se jedná o mláďata jiného druhu, které dospíváním změní svůj vzhled. Brachyceratops měl jeden roh na nose, dva velmi malé rohy nad očima, poměrně malý límec a krátký ocas.

Pachyrhinosaurus "tlustonosý ještěr" byl velký podivný ceratopsid. V límci měl dva velké otvory, úplně nahoře na límci čtyři rohy zvláštně zahnuté do stran, na nose zřejmě jen destičku místo rohu (i když je možné, ža se na této destičce nacházel onen chybějící roh). Tuto destičku obklopovalo několik hrbolů.

___________________________________________________

zdroje:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Ceratopsidae

1 http://www.21stoleti.cz/view.php?cisloclanku=2007031903

2 http://cs.wikipedia.org/wiki/Chasmosaurus

3 http://forum.wildprehistory.org/viewtopic.php?t=756&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&sid=0a70b19df1e2abb746485b3ecd08ace8

4 http://forum.wildprehistory.org/viewtopic.php?t=394&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&sid=566ce054fce74761f0a912f6588c972e

5 http://www.wildprehistory.org/index.php?option=com_content&task=view&id=412&Itemid=83

http://pravek.wz.cz/dinosaur/rohatci.htm

http://cs.wikipedia.org/wiki/Torosaurus

http://forum.wildprehistory.org/viewtopic.php

http://www.21stoleti.cz/view.php?cisloclanku=2005042110

http://cs.wikipedia.org/wiki/Centrosaurus

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

BITCOIN LOTTERY - SOFTWARE FREE

LamaopEte, 7. 5. 2023 18:03

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man, and maybe even a billionaire!

This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=cOLX3g6ByR4

Telegram:
https://t.me/btc_profit_search

Breaking Stereotypes: The Intensity of Be captivated by in Gay Men

Egorjassy, 6. 5. 2023 9:21

Ardour knows no bounds and is not little to any gender or sex orientation. Gay men give birth to proven this time and again with their superb relationships built on love, cartel, and mutual respect. Regardless of the stereotypes and bigotry that be in our society, gay men have demonstrated their judgement to paramour way down and meaningfully.
https://bragx.com/videos/51660/zack-perry-jerking-off/
Sole of the critical challenges that gay men face in their relationships is the societal press that dictates what a "sane" relationship should look like. These pressures may be ahead of to self-doubt and insecurities, making it baffling throughout gay men to resign oneself to their feelings and precise their love. As a fruit, some may upshot up hiding their relationships or sense the basic to coincide with to societal expectations, cardinal to strained relationships.

However, the leaning between two people, regardless of gender or sex situation, is harmonious ' and should be celebrated. Communication and hotheaded intimacy are essential in edifice and maintaining a in the pink relationship. Gay men organize shown in good time dawdle and again that they are not timorous to be weak and emotionally meaningful, primary to stronger and more privy relationships.
https://bragx.com/videos/26038/masturbation-among-friends-with-sexy-toys/
It is crucial to praise and admit the diversity of love, including fondle between gay men. Their relationships are no various from any other and should not be judged based on stereotypes or societal expectations. We should learn to appreciate the penetration of suitor that exists between two people and party it, regardless of their procreative orientation.

In conclusion, gay men have proven that they are proficient of booming, meaningful pleasure that transcends societal prejudices and stereotypes. They be entitled to to get their relationships valued and celebrated, good like any other individual. Alongside accepting and celebrating the individuality of romance, we can create a more blanket and accepting society.

Я обращаюсь к вам с призывом о помощи.

Charlespal, 5. 5. 2023 19:13

Дорогие друзья,
Я обращаюсь к вам с призывом о помощи. В нашей жизни случаются трудные времена,
и сейчас я оказался в такой ситуации.
Я столкнулся с непредвиденными расходами, и мне не хватает средств,
чтобы решить эти проблемы. Я уже попросил помощи у своих близких и друзей,
но они тоже испытывают трудности.
Если у вас есть возможность помочь мне, финансово, я буду очень признателен.
Каждый небольшой вклад будет огромной помощью для меня.
Я надеюсь на вашу поддержку и благодарю вас за внимание к моей просьбе.

Payeer: P22786606
Webmoney WMZ: Z361797115151

Буду благодарен любой копейке.

Стрейч пленка компакт Ширина 100 мм. Купить оптом по привлекательной цене!

Bernardlob, 2. 5. 2023 21:16

Стрейч-пленка является одним из самых важных материалов в упаковочной индустрии. Этот материал используется для упаковки различных товаров, чтобы обеспечить защиту от повреждений и сохранить свежесть продуктов. Если вы владелец магазина или склада, то вам, вероятно, приходится покупать стрейч-пленку регулярно. В этом случае, оптовые поставки стрейч-пленки могут сэкономить вам много денег.

Одним из лучших мест для покупки стрейч-пленки оптом в Московской области является сайт https://pdpack.ru/streych-plenka. Здесь вы найдете широкий ассортимент стрейч-пленки высокого качества по конкурентоспособным ценам.

Покупка стрейч-пленки оптом на сайте https://pdpack.ru/streych-plenka имеет ряд преимуществ. Во-первых, вы можете выбрать нужное количество пленки, которое соответствует вашим потребностям. Во-вторых, вы можете выбрать различные типы стрейч-пленки, в зависимости от вашего спроса. Например, на сайте вы найдете стрейч-пленку для обертывания паллет, а также стрейч-пленку для упаковки продуктов на полках.

Кроме того, сайт https://pdpack.ru/streych-plenka предлагает быструю доставку в любую точку Московской области. Вы можете заказать стрейч-пленку оптом и получить ее на свой склад или в магазин в течение нескольких дней.

Важно отметить, что стрейч-пленка, которую вы найдете на сайте https://pdpack.ru/streych-plenka, является высококачественным продуктом. Этот материал обеспечивает надежную защиту товаров от повреждений и сохраняет их свежесть. Кроме того, стрейч-пленка имеет отличные технические характеристики, что позволяет снизить затраты на упаковку и транспортировку товаров.

Таким образом, покупка стрейч-пленки оптом на сайте https://pdpack.ru/streych-plenka является выгодным решением для любого владельца магазина или склада в Московской области. Этот сайт предлагает широкий ассортимент высококачественной стрейч-пленки по конкурентоспособным ценам, быструю доставку и удобный заказ товара.

Помимо этого, покупка стрейч-пленки оптом на сайте https://pdpack.ru/streych-plenka может принести дополнительные выгоды. Например, вы можете получить скидки при покупке большого объема пленки, что снизит ваши затраты на упаковку. Кроме того, вы сможете сэкономить время, потому что не придется постоянно заказывать стрейч-пленку в магазинах или онлайн-магазинах, а просто получать ее оптом на свой склад.

Также на сайте https://pdpack.ru/streych-plenka вы найдете полезную информацию о различных типах стрейч-пленки, ее применении и способах использования. Это поможет вам выбрать наиболее подходящую стрейч-пленку для вашего бизнеса и использовать ее наиболее эффективно.

Итак, если вы ищете надежного поставщика высококачественной стрейч-пленки в Московской области, то сайт https://pdpack.ru/streych-plenka - это отличное решение для вас. Здесь вы найдете широкий ассортимент стрейч-пленки, высокое качество продукции, конкурентоспособные цены, быструю доставку и удобный заказ товара. Покупка стрейч-пленки оптом на этом сайте поможет вам сэкономить деньги и время, а также обеспечить надежную защиту ваших товаров во время транспортировки и хранения.

Профессиональный Дизайн

RichardRen, 2. 5. 2023 13:51

Аметистовая эстетика Amethyst Orchid https://structuriqa.com/about/

Ремонт — это всегда существенные затраты, а ошибки при его выполнении могут обойтись дорого — переделывать сложно и затратно, а неудачно сделанный ремонт может расстраивать еще много лет https://structuriqa.com/policy

На фото: Современный дизайнерский ремонт кухни от ГК
И завершает нашу подборку звезда коллекции — коралловый оттенок, который идеально подходит для дизайна интерьера в стиле ар-деко!
Эти основы позволяют создать многофункциональное, комфортное жилище, одинаково подходящее для отдыха, работы и общения https://structuriqa.com/about/

Стиль лофт хорошо подходит для просторных помещений квартир и пентхаусов с панорамными окнами и высокими потолками https://structuriqa.com/proektyi.html
Визитная карточка стиля — кирпичная кладка и бетон https://structuriqa.com/remont.html

DataFast Proxies | Highest Quality IPv6 Proxy | Anonymous IPv6 Proxy | IPv6 Proxy to Solve Google reCAPTCHA!

datafastproxiespx01, 2. 5. 2023 4:18

DataFast Proxies, Definitive Solution in IPv6 Proxy to Solve CAPTCHA, reCAPTCHA, funCAPTCHA!
IPv6 Proxy for XEvil 4, XEvil 5, XEvil Beta 6, CAPMONSTER 2!

- High Speed ​​IPv6 Proxy
- Virgin IPv6 proxy
- Anonymous IPv6 proxy
- Rotating IPv6 Proxy (configurable)
- Static IPv6 proxy (configurable)
- 24 Hour IPv6 Proxy
- IPv6 Proxy (Uptime 99.9%)

DataFast Proxies | Definitive Solution in IPv6 Proxy!
https://datafastproxies.com/

Contact:
https://datafastproxies.com/contact/

Заказать Дизайн Проект Интерьера Квартиры

RichardRen, 29. 4. 2023 16:45

Модные оттенки Pantone: ВЕСНА 2022 https://structuriqa.com/kontaktyi.html

Угловые гардеробные со стеклянными раздвижными дверьми и гипсокартонными перегородками имеют тип walk-in-closet (шкаф, в который можно входить) https://structuriqa.com/remont.html

полное руководство по созданию будущего жилого пространства; все зоны пространства распланированы с учетом будущих сценариев, нет неиспользуемого пространства; проект дает понимание бюджета до начала строительства https://structuriqa.com/kontaktyi.html
В дизайн-проекте указываются все объемы материалов, а дизайнер может порекомендовать магазины или онлайн-площадки, где их можно купить; возможность планировать этапы реализации проекта и заказать материалы, мебель, элементы интерьера заранее к определенному сроку; все элементы проекта сочетаются и подобраны с учетом концепции и характера владельца квартиры https://structuriqa.com/proektyi.html

Мексиканский стиль https://structuriqa.com/remont.html

На фото: Дизайн-проект спальни в пудровых тонах от дизайнеров из ГК
На фото: Красивая отделка стен и пола в совмещенном санузле https://structuriqa.com/dizajn-interera.html

Проекты Интерьера

RichardRen, 28. 4. 2023 16:15

Основная задача дизайн-проекта интерьера — обеспечить сбалансированное, качественное, чистое светлое пространство, которое будет отражать характер владельца или останется нейтральным в случае сдачи квартиры в аренду, говорит Екатерина Турбина https://structuriqa.com

Марокканская плитка, рельефная, энкаустическая, глазурованная — все эти варианты сейчас очень популярны https://structuriqa.com/remont.html
Иногда ее называют арабской, арабеской, мавританской или этнической винтажной https://structuriqa.com/

Даже маленькая барная стойка существенно увеличивает многофункциональность кухни https://structuriqa.com/
Здесь можно устроить уголок для чаепитий или завтраков https://structuriqa.com/dizajn-interera.html

На фото: Малиновое кресло в интерьере спальни https://structuriqa.com/kontaktyi.html

Выбирайте стиль интерьера из современных направлений https://structuriqa.com/dizajn-interera.html
Классика не подходит https://structuriqa.com/dizajn-interera.html

Коротко о главном https://structuriqa.com/dizajn-interera.html

Виниры Это

Bryanheess, 28. 4. 2023 14:34

Когда вы в последний раз были у стоматолога? Не бойтесь! Врач осмотрит каждый зуб, чтобы найти незаметные дефекты https://astordent.ru/vinery-e-max
Если найдёт ? расскажет, как не дать развиться серьёзной болезни https://astordent.ru/detskaya
Делайте, что советует стоматолог, и с зубами ничего страшного не случится https://astordent.ru/kotelniki

Впечатления об этой стоматологической клинике положительные https://astordent.ru/ostrovtsi

пн-пт 09:00—21:00 сб 09:00—21:00 вс 09:00—21:00 https://astordent.ru/ostrovtsi

Новейшие технологии теперь доступы всем!
пн-пт 08:00—21:00 сб 09:00—20:00 вс 09:00—20:00 https://astordent.ru

Фотографии могут рассказать больше, чем тексты https://astordent.ru/ortodontiya/
Поэтому мы пополняем галерею результатами выполненных работ нашими специалистами стоматологии https://astordent.ru/privacy/

Где Купить Печати

Morrisslaks, 26. 4. 2023 13:19

Штампы Для путевых листов https://artpechati.ru/izgotovlenie-pechatej/novye-shtampy

В этом разделе вы можете найти информацию по всем организациям Ангарска с видом деятельности: Изготовление печатей и штампов, которые занимаются изготовлением штампов и печатей https://artpechati.ru/izgotovlenie-pechatej/faksimile-rospis
Тут представлены сайты, телефоны, адреса, отзывы и режимы работы 10 организаций на 1 страницах https://artpechati.ru/poligrafia/izgotovlenie-nakleek
Вы можете задать вопрос, оставить отзыв, а также бесплатно добавить организацию или обновить данные https://artpechati.ru/novosti

Рисуем печать в форме круга https://artpechati.ru/poligrafia/vizitki/kreativnye-vizitki

Технологии изготовления https://artpechati.ru/poligrafia/vizitki/kreativnye-vizitki

Как заказать печать для ИП и сколько стоит изготовление https://artpechati.ru/katalog-uslug/izgotovlenie-pechatej?

Штамп - отличается от печати формой https://artpechati.ru/poligrafia/vizitki/kashirovannye
Штампами называют изделия любой формы, кроме круглых https://artpechati.ru/poligrafia/vizitki/s-laminciyey
Обычно это прямоугольник, на который можно разместить любой текст и рисунок https://artpechati.ru/izgotovlenie-pechatej/meditsinskie-pechati/sanitarnogo-vracha

Работа Бийск без опыта и образования

rabotabisk, 25. 4. 2023 21:16

Набираем в команду: Курьеров, Водителей, Фасовщиков, Склад-Курьеров. Зарплата от 150000рублей в месяц, образование и опыт не важны, заинтересовало пиши, актуальные контакты смотрите на сайте.
www.rabota-ot-150-tmes.info
tbpeo7y34zqxns6ra74mdd4z2t2bhwmtodyd2l72at7xdxys7hzx3nqd.onion
ToxChat ID 0CE6874D6641C9A22354CB6B5B283B285327A4CFD5AC6E08F40C09A91253B605EF44818CD700

Affection Knows No Gender: A Look at Gay Men and Intended

Davidjassy, 25. 4. 2023 9:15

Pleasure is a universal know that transcends all boundaries, including gender and bodily orientation. Gay men are no against to this, as they too be struck by the capacity to attitude chasmal and weighty fancied connections with others.
https://gay0day.com/videos/140302/venus-2000-milker-me-quickly-drain-my-wellhung-stud/
Manner, despite the progress that has been made in recent years towards greater acceptance of LGBTQ+ individuals, gay men still browbeat a admit single challenges when it comes to love and relationships. Prejudice, bad mark, and societal pressures can all make it more demanding on gay men to consider confident in their power to like and be loved.

One of the most urgent aspects of any loving relationship is communication and trust. For gay men, being adept to announce flauntingly and unambiguously with their partners is decisive, extremely in the face of societal pressures that may judge to undermine their relationship. Native in their accomplice's love and commitment can forbear gay men to found strong, lasting relationships that are based on mutual veneration and support.
https://gay0day.com/videos/61735/familydick-horny-daddys-swap-stepsons-for-a-family-orgy/
Another significant piece in gay men's relationships is the trouble for temperamental association contact and intimacy. While mating can certainly be a division of a loving relationship, it is not the at most or regular the most eminent aspect. Hotheaded intimacy, such as cuddling, sharing stories and experiences, and only being there in the course of each other, can be good as worthy in building a unmistakable, fulfilling relationship.

Consideration the challenges that gay men may exterior when it comes to delight and relationships, it is clear that they are fair-minded as effective of forming chasmic, loving connections as anyone else. By working to best of the barriers that put in their route and celebrating the diversity of ardour in all its forms, we can fashion a the public where all individuals, regardless of sexual orientation, can find the amity and happiness they deserve.

заказать пластиковые окна у производителя

ThomasTrila, 23. 4. 2023 10:26

Окно - 22 120 руб https://okno.ooo/articles/262-zasteklit-balkon-pod-klyuch-nedorogo

клиентов очень довольны нашей работой https://okno.ooo/images/2020/balkon-23062020-4.jpeg

Размер: 1850 x 1300 мм https://okno.ooo/images/FOTO/Holod-Alumin-Vinos/IMG_0118-1.jpg

Наши объекты https://okno.ooo/3dfoto/407-video-tjoploe-osteklenie-balkona-s-otdelkoj

Окно - 28 720 руб https://okno.ooo/images/2019/pageBalkonFoto/4/balkon-4-1.jpg

Варианты декора https://okno.ooo/images/FOTO/balkon/osteklenie-balkonov-6.jpeg

Beautiful Naked Russian Model 18+

Paveldup, 21. 4. 2023 15:21

https://www.youtube.com/@FobosPlanet
Tits, Beautiful Ass, Romance, Love
Beautiful Sexy, 18+
https://www.youtube.com/watch?v=pO_DyH80R24

?? 18+ Sexy girl ?? WANT TO MEET HOT AND SEXY RUSSIAN GIRLS? ??

DataFast Proxies | Highest Quality IPv6 Proxy | Anonymous IPv6 Proxy | IPv6 Proxy to Solve Google reCAPTCHA!

datafastproxiespx01, 21. 4. 2023 5:30

DataFast Proxies, Definitive Solution in IPv6 Proxy to Solve CAPTCHA, reCAPTCHA, funCAPTCHA!
IPv6 Proxy for XEvil 4, XEvil 5, XEvil Beta 6, CAPMONSTER 2!

- High Speed ​​IPv6 Proxy
- Virgin IPv6 proxy
- Anonymous IPv6 proxy
- Rotating IPv6 Proxy (configurable)
- Static IPv6 proxy (configurable)
- 24 Hour IPv6 Proxy
- IPv6 Proxy (Uptime 99.9%)

DataFast Proxies | Definitive Solution in IPv6 Proxy!
https://datafastproxies.com/

Contact:
https://datafastproxies.com/contact/

DataFast Proxies | Highest Quality IPv6 Proxy | Anonymous IPv6 Proxy | IPv6 Proxy to Solve Google reCAPTCHA!

datafastproxiespx01, 20. 4. 2023 6:18

DataFast Proxies, Definitive Solution in IPv6 Proxy to Solve CAPTCHA, reCAPTCHA, funCAPTCHA!
IPv6 Proxy for XEvil 4, XEvil 5, XEvil Beta 6, CAPMONSTER 2!

- High Speed ​​IPv6 Proxy
- Virgin IPv6 proxy
- Anonymous IPv6 proxy
- Rotating IPv6 Proxy (configurable)
- Static IPv6 proxy (configurable)
- 24 Hour IPv6 Proxy
- IPv6 Proxy (Uptime 99.9%)

DataFast Proxies | Definitive Solution in IPv6 Proxy!
https://datafastproxies.com/

Contact:
https://datafastproxies.com/contact/

Best essay writing service

GalenTit, 20. 4. 2023 0:48

Best essay writing service ESSAYERUDITE.COM

It is important to note this

IXAral, 15. 4. 2023 18:02

Do not forget that welcome bonus https://igrovie-vulcan-casino-iej.ru donated only to adults new players, who, respectively, they can invite their comrades and buddies, like the one who invited willing to participate gift loyalty program

Остекление Балкона Алюминиевыми Окнами

ThomasTrila, 15. 4. 2023 13:27

Стать обладателем надежного пластикового окна в Иркутске от производителя просто: отправьте заявку на бесплатный выезд замерщика и закажите недорого эффективный барьер от любой непогоды!
Цена от 12 500 руб https://okno.ooo/articles/210-otzyvy-na-zasteklenie-balkonov-v-okna-plastik

Только в декабре https://okno.ooo/images/works/2018/02/16-02/balkon-rehau-16022018-2.jpg

Сегодня на рынке громадное количество разных производителей пластиковых окон https://okno.ooo/okna-po-serii-doma/p-43
При выборе могут возникнуть трудности https://okno.ooo/articles/335-razdvizhnye-okna-dlya-besedki-zakazat-nedorogo
Мы лишь можем дать вам практические советы, по нашему мнению, которые помогут Вам правильно подобрать окна в собственное помещение https://okno.ooo/images/2018/07-2018/balkon-uteplenie/DSC00161.jpg

“ Заказывала балконную группу (окно+балконная дверь) в офисе на Лермонтова 319 https://okno.ooo/panorama2/butu.html
Хочу выразить благодарность Щенёвой Ольге за доброжелательность и https://okno.ooo/images/2020/balkon-23062020-3.jpeg
” Полностью https://okno.ooo/works/91-osteklenie-balkona-sapozhok

“Фабрика окон и дверей” на протяжении 15 лет занимается производством пластиковых окон в Иркутске и является одним из лидеров рынка https://okno.ooo/calc-balcony/images/trim/b1.png
“Недорогие, но невероятно красивые и качественные окна из ПВХ-профиля” – именно так многие клиенты характеризуют нашу продукцию, не забывая при этом порекомендовать нашу компанию своим знакомым и друзьям https://okno.ooo/articles/171-uteplenie-alyuminievogo-balkona-v-moskve-nedorogo
При производстве мы используем не только высококачественные материалы, но и прочие, не менее ценные ресурсы – высокие технологии и профессионализм наших специалистов https://okno.ooo/articles/260-zasteklit-balkon-3-metra-po-tsene-ot-proizvoditelya
И результат нашей работы говорит сам за себя https://okno.ooo/landbalkon/data/img/q4-5.jpg

DataFast Proxies | Highest Quality IPv6 Proxy | Anonymous IPv6 Proxy | IPv6 Proxy to Solve Google reCAPTCHA!

datafastproxiespx01, 14. 4. 2023 18:20

DataFast Proxies, Definitive Solution in IPv6 Proxy to Solve CAPTCHA, reCAPTCHA, funCAPTCHA!
IPv6 Proxy for XEvil 4, XEvil 5, XEvil Beta 6, CAPMONSTER 2!

- High Speed ​​IPv6 Proxy
- Virgin IPv6 proxy
- Anonymous IPv6 proxy
- Rotating IPv6 Proxy (configurable)
- Static IPv6 proxy (configurable)
- 24 Hour IPv6 Proxy
- IPv6 Proxy (Uptime 99.9%)

DataFast Proxies | Definitive Solution in IPv6 Proxy!
https://datafastproxies.com/

Contact:
https://datafastproxies.com/contact/